Μήνυμα προς τους υποψήφιους φοιτητές και τους γονείς τους

Καλωσήλθατε στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης (δείτε το τρίπτυχο φυλλάδιο του τμήματος). Το Τμήμα προήλθε, το 2013, από τη συνένωση του Τμήματος Μαθηματικών, του παλαιότερου Τμήματος και του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, του νεότερου Τμήματος του Πανεπιστημίου μας και είναι το μεγαλύτερο Τμήμα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, με 34 μέλη ΔΕΠ. Στεγάζεται σε ένα καινούριο, λειτουργικό κτίριο στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών και διαθέτει σύγχρονες υποδομές σε χώρους και υπολογιστικό εξοπλισμό.

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών προσφέρει ένα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ), σε Μαθηματικά, ένα ΠΠΣ σε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, τρία Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), ενώ παράλληλα συμμετέχει σε άλλα και σχεδιάζει νέα διατμηματικά/διεπιστημονικά ΠΜΣ. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους, αλλά και να παραμένουμε σε μία από τις υψηλότερες θέσεις στην έρευνα στη χώρα μας.

Η δέσμευση μας για τα παραπάνω έχει αναγνωριστεί από ανεξάρτητες Αρχές/Οργανισμούς: Τα δύο ΠΠΣ έχουν πιστοποιηθεί από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), λαμβάνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τα ομοιειδή τμήματα της χώρας

ενώ το Τμήμα διακρίνεται σε διεθνείς κατατάξεις, όπως πρόσφατα στην κατάταξη της Shanghai

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται στα καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς, καταλαμβάνοντας την 79η θέση. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διατηρεί τη θέση του στο νούμερο 79 παρά τον αριθμό των νεοεισερχόμενων ιδρυμάτων και επίσης προηγείται των 4 ελληνικών πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Τα Μαθηματικά αναπτύσσουν την αναλυτική σκέψη και αποτελούν μία σταθερή βάση για περαιτέρω εξειδίκευση σε πληθώρα άλλων πεδίων. Στο Τμήμα μας επιδιώκουμε να αναδείξουμε τις διαφορετικές επιλογές ενός μαθηματικού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και οργανώνοντας ενημερωτικές ημερίδες.

Η σημαντικότερη, όμως, πιστοποίηση και αναγνώριση είναι η άποψη των αποφοίτων μας: